Hans Peter Janssens

musical/classical/singer/actor/voice artist

Hans Peter Janssens studeerde aan het Stedelijk Muziekconservatorium in Brugge, zijn geboortestad. Hij volgde er zangles bij Georgette Cooleman en Stella Pipeleers en kreeg er de regeringsmedailles Zang en Lyrisch Toneel. Later zette hij zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, en behaalde daar een  eerste prijs voor Zang. Toen trok hij naar de Guidhall School of Music and Drama in Londen (1990 – 1991) waar hij een Postgraduaat Vocal Studies behaald bij Noelle Barker. Daarna volgde  nog een studieperiode aan de Music Academy of the West in  de Verenigde Staten/Santa Barbara en workshops bij Thomas Hampson, Thomas Hemsley, Dame Janet Baker… . HP behaalde de ‘Prix d’espoir’ op het Concours International de Chant in Clermont Ferrand (Fr).

Als tiener begon HP zijn muzikale exploten in het Westvlaams Vocaal Ensemble olv Patrick Peire. Na zijn opleiding volgden de eerste rollen als operazanger. Hij was Graalridder in Wagners Parsifal bij de Vlaamse Opera en toerde twee jaar door Engeland met de English Touring Opera. Hij speelde oa de titelrol in Don Giovanni van Mozart en Sid in Albert Herring van Britten.

In 1993 debuteerde Hans Peter Janssens in musical met de rol van Padre in Man van La Mancha. Later volgden Jesus Christ Superstar en Chess waardoor HP gelanceerd was als musicalzanger- en acteur. Van 1995 tot 1996 speelde hij in The Phantom of the Opera (Joop Van den Ende – productie), in Sacco & Vanzetti en in Jekyll & Hyde bij het Koninklijk Ballet Van Vlaanderen.

Lees verder